Egy győzelem és öt második hely: így lettek bajnokok Hadikék

Rendkívül stabil és gyors autózással, a szezon szinte egészében vezetve védte meg 2020-as abszolút magyar bajnoki címét Hadik András és Kertész Krisztián – ráadásul Nyíregyházán egy ERC-dobogóval is gazdagodtak.

Kilencpontos előnnyel várhatta a szezonzáró Rally Hungaryt a Hadik Rally Team, nagyon hasonló helyzetben volt a csapat, mint egy évvel ezelőtt – ezúttal sem volt muszáj nyerni a bajnoki címhez, inkább a kivárás és a biztonságos, de húzós tempó volt a recept. Az első körben ennek megfelelően is kezdett a páros, előbb Mads Ostberg, majd Turán Frigyes „hullott ki” előlük, és szombat délben a második helyen álltak a nagy rivális Csomós Miklósék mögött. A délutáni körben azonban eldőlt a küzdelem: Csomós defektet kapott, Hadikék átvették a vezetést, és innentől semmi más dolguk nem volt, mint lassan, de biztosan beérni a célba.

Ezt tökéletesen teljesítették is, második-harmadik időket autóztak, nem hibáztak, igyekeztek elkerülni a defektet és végül a magyar értékelés második, valamint az Európa-bajnoki mezőny harmadik helyén futottak be Ostberg mögött. Ez az eredmény nekik abszolút ideálisnak bizonyult: Csomóst maguk mögött tartották, ezzel 2009, 2018 és 2020 után negyedszer, négy év alatt pedig harmadszor megnyerték a magyar bajnokságot.

„Szombaton nagyjából eldőlt a bajnoki cím sorsa, vasárnap annyi volt a dolgunk, hogy célba érjünk. Nagyon nem kellett figyelnünk az eredményre, próbáltunk ennek megfelelően versenyezni, de az első két szakaszon annyira óvatos voltam, hogy az kezdett veszélyessé válni, így utána kicsit emeltünk a tempón. Jó versenyünk és szenzációs évünk volt, a veszprémi nagy balesetből fel tudtunk állni és megnyertük a bajnokságot. Nagyon boldogok vagyunk” – értékelt Hadik.

A páros a Boldogkő Rali megnyerése után második helyet szerzett az Ózd–Eger Ralin, a Salgó Ralin, a Mecsek Ralin, a Vértes Ralin és most, a Nyíregyháza Ralin is, míg Veszprémben szintén a második helyen haladt, amikor hibázott és összetörte a Fordot. Ez azt jelenti, hogy sosem végeztek másodiknál rosszabb helyen, ez volt a sikerük titka – az ellenfelek „lepattogtak”, ők pedig megvédték a trónjukat.

Related posts